Coachingstraject

In het coachingstraject ligt de nadruk op verandering; het aanleren van een gezond eetpatroon dat er voor zorgt jouw gewenste gewicht te behalen en vast te houden. Er moet een balans ontstaan in wat jouw lichaam nodig heeft en wat je eet en drinkt.

Stap 1: Kennismakingsgesprek ( ± 30 minuten)

Het kennismakingsgesprek is gratis, vrijblijvend en vooral informatief. Wie ben ik en wat zou ik voor jou kunnen betekenen. Wat zijn de wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden. Tijdens dit gesprek geef ik uitgebreide informatie over hoe het allemaal in zijn werk gaat. Jij kunt hiervoor een afspraak maken om bij mij langs te komen of wij bespreken dit telefonisch.


Nadat er een afspraak is gemaakt voor een intakegesprek, zal ik jou vragen een eetdagboek bij te houden. Hierin noteer jij wat, wanneer en hoeveel je eet en drinkt. Het is hierbij erg belangrijk dat jij jouw normale eetpatroon aanhoudt. Tussen het maken van de afspraak en het intakegesprek zit minimaal 5 dagen. Tijdens het intakegesprek neem jij het eetdagboek mee.

Gezond afvallen in Almere Het eetdagboek is een goede manier om inzicht te krijgen in jouw dagelijkse eetpatroon en zorgt ervoor dat jij je bewust wordt van jouw eetgewoontes. Bewustwording is een voorwaarde om veranderingen te kunnen doorvoeren. Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende om grote winst te behalen.

Stap 2: Intakegesprek ( ± 60 minuten)

Tijdens het intakegesprek ga ik jouw persoonlijke gegevens noteren en een voedingsanamnese afnemen. Zo word jij bijvoorbeeld gewogen, jouw BMI berekend en wordt jouw tailleomtrek gemeten. Het is belangrijk om te weten hoe jouw voedings-, bewegings- en leefgewoonten zijn. Aan de hand van alle gegevens/informatie breng ik jouw huidige leefstijl in kaart. Er worden haalbare doelen bepaald en jij krijgt direct een aantal nuttige tips en adviezen mee.


Stap 3: Vervolgconsult ( ± 30 minuten)

Dit consult zal in het begin wekelijks plaatsvinden zodat ik jou volledig kan ondersteunen. Tijdens het eerste vervolgconsult krijg je een uitgebreide toelichting op de analyse gebaseerd op de in het intakegesprek verkregen meetgegevens en een bijpassend voedings- en bewegingsadvies.

Gewicht verminderen Almere

Gedurende de opvolgende vervolgconsulten bespreken wij jouw voortgang, wat er goed gaat en waar de knelpunten zitten. Jij wordt opnieuw gewogen en gemeten en we gaan samen kijken waar mogelijk nog wat aanpassingen, verbeteringen nodig zijn. Afvallen moet een geleidelijk proces zijn. Diëten hebben vaak maar een tijdelijk effect. Mijn doel is om samen met jou een positief en vooral blijvend resultaat te bereiken. Samen ontdekken wij jouw eigen leefstijl welke past in jouw dagelijkse leven en waar jij jou goed bij voelt. Hierbij hou ik rekening met jouw voorkeuren, jouw dagritme, gezinssituatie en jouw werk. Het is belangrijk dat jouw nieuwe leefstijl ook echt bij jou past want alleen dan is het vol te houden. Tijdens het traject stellen wij steeds haalbare korte termijndoelen vast. Op deze manier blijf je gemotiveerd en vergroot jij jouw zelfvertrouwen.

Wil ook jij starten met gezond leven? Bel: 06-51653401

Stuur een bericht